неділя, 17 червня 2018 р.

Трьохденний екскурсійний тур Калущиною

Просимо волонтерів, меценатів, громадських та державних діячів долучатися до реалізації цього проекту


День Перший
Приїзд до Калуша та поселення в готелі.
11:00 – 13:00 – екскурсія «Калуш – Старе місто».
13:00 – 14:30 – обід, дегустація живого пива (паб «Під Ясенами»).
15:00 – 18:00 – екскурсія «Давні калуські промисли» (музей ПАТ «Лукор» – ТЕСП – Домборвський кар’єр – хвостосховище – концерн «Оріана»).
18:00 – 20:00 – вечеря та розваги з калуськими броварями.

День Другий
8:30 – сніданок.
9:00 – 12:00 – екскурсія «Бережниця та Старий Угринів – батьківщина С. Бандери» (Музей визвольної боротьби Провідника ОУН Карпатського краю «Роберта»  Сільська церква де в 1905-1933 роках був парохом о. Андрій Бандера – Музей історії села та етнографічна колекція родини Зайчикових в приміщенні НД с. Бережниці – Оглядова площадка на території колишнього Бережницького замку – Пам’ятний знак на території двору колишньої резиденції священика В. Глодзінського з інформацією про місце народження мами Степана Бандери (Мирослави) – Реконструкція криївки Крайового Проводу ОУН та вояків УПА в урочищі «Глибокий потік» – Історико-меморіальний музей Степана Бандери в Старому Угринові).
12:30 – 14:00 – обід та відпочинок в оздоровчому комплексі «Джерело».
15:00 – 18:00 – екскурсія «УПА на теренах Калущини: ТВ "Магура" і "Чорний Ліс"» (Меморіальний музей «Калуська в’язниця» – Музей-садиба родини І. Франка та криївка «Черемоша» у ж. м. Підгірок – пам’ятник О. Луцькому і М. Дяченку в с. Боднарові – криївка УПА в Чорному лісі – табір УПА на р. Луквиці в Чорному лісі).
18:00 – 20:00 – театралізовано-розважальне дійство в Чорному лісі: повстанський вишкіл і ватра, вечеря та пісні в колі повстанців.
21:00 – ніч у криївці (за бажанням).

День Третій
8:30 – сніданок
9:00 – екскурсії на вибір туристів: МВЦ та інші місцеві музеї, калуське дзвоноливарство, дегустація джину та екзотичних страв в піца-пабі «Кукурудза», відпочинок на атракціонах калуського парку, давній Войнилів, Томашівська печера; відпочинковий комплекс в с. Осмолоді, Карпатський трамвай, Скелі Довбуша, Гошівський монастир, музеї в Галичі та Івано-Франківську.
    

Ця програма може бути реалізована при умові, що в м. Калуші, в с. Бережниці та в Чорному лісі екскурсійні маршрути будуть відповідно облаштовані

1. «Калуш – Старе місто». Під час реконструкції давньої Замкової вулиці (тепер вул. Січинського) необхідно: спорудити частину замкової брами або банер з її зображенням, а поряд – макет Калуського Замку, на тротуарах встановити старовинні ліхтарі та давню бруківку, на кожній вулиці обладнати по одному екскурсійному майданчику лавочками та інформаційними стендами, організувати безпечний прохід тротуарами по всьому маршруту, встановити на фасадах будівель банери з інформацією про їхню давню історію.
2. «Давні калуські промисли». Треба обладнати екскурсійні майданчики лавочками та інформаційними  стендами, а також площадок для зупинок туристичного транспорту на пагорбі Височанки, на подвірї ТЕСПу, поблизу Домбровського кар’єру, на хвостосховищі.
3. «УПА на теренах Калущини: ТВ "Магура" і "Чорний Ліс"». Треба облаштувати: безпечну та зручну пішохідну доріжку перед входом криївки «Черемоша», територію та лісове насадження поблизу криївки УПА в Чорному лісі,  дослідити та реконструювати повстанський табір УПА на р. Луквиці в Чорному лісі.
       Окрім цього розважальні та театралізовані заходи мають бути забезпечені костюмами, музично-етнографічним супроводом колективів художньої самодіяльності, а озвучення заходів – підсилювально-акустичною апаратурою. Необхідно видати буклети та путівники, виготовити сувенірну продукцію.



Павлів Віктор, Яневич Богдан, Відливаний Олег
Рисунок-реконструкція  замкових воріт в м. Калуші, художник М. Гаталевич

Рисунок-реконструкція типової форталіції в Галичині

Історико-меморіальний музей Степана Бандери в Старому Угринові

Схема розташування табору УПА в Чорному лісі

Немає коментарів:

Дописати коментар

Промисли Калуша

Соляні та калійні промисли Калуша Маршрут розкриває історію видобування калійної солі, розвиток калійних промислів 1. Експозиція австрійс...